Hotel Nestors Historia

Hotel Nestor, namngivet efter den sista jordbrukaren här på gården och tillika min Gammelmorfar Nestor Johansén, hör till gården Arvids-Västergård med anor från tidigt 1700-tal.

Hotellet drivs idag som ett familjeföretag och grundades år 2009 av mina föräldrar Konstnären Pia Rousku och industridesignern Frank Hellgren.

Idag ägs och drivs hotellet av mig, William Hellgren, som år 2016 blev delaktig i hotellverksamheten då jag öppnade min restaurang Back Pocket i husets renoverade fähusdel.

Den gamla orginaldelen av byggnaden, byggd av slaggsten från Dalsbruk i Kimito, uppfördes för cirka 200 år sedan och har under åtskilliga decennier inhyst gårdens kor, grisar och höns. Fram till år 1974 då jordbruket på gården avslutades.

Under de kommande 25 åren var så gården stora delar av året obebodd och fungerade som familjens sommarställe, som numera sedan länge var bosatt i Stockholm i Sverige.

Gör din reservation

Varje rum på Nestor har sin egen karaktär; Med olika storlekar och stilar vill vi ge dig möjligheten att välja det rum som passar just dig och dina behov bäst. Om du vill veta mera om våra rum innan du reserverar, finns mera info att finna om varje rum och gårdens djurs unika historia vilka vi har döpt rummen efter. Klicka bara på linjen här nedan.

Testimonials

Trevlig och kundvänlig personal.
Oerhört trevliga rum och ombonad miljö.
Tack!! Kommer tillbaks igen! ?

Lena Brenner

Mycket trevlig miljö och på riktigt den personliga service man så ofta saknar nuförtiden. ?

Ralf Juslin

Galleri

Stranden

500 m från hotellet

Galleri

stranden

hotellets omgivning

Hotellets omgivning

Hotellets interiör

Hotellets interiör