Rummen

Byggt ovanpå ett gammalt fähus ville vi skänka de tidigare invånarna en tanke och berätta om dem. Detta är historien från en svunnen tid, om de djur som en gång bodde i huset och deras liv här på gården.
Samtliga rum har sin egen karaktär och storlek. På det sättetlåter vi dig välja det rum som bäst passar dina ändamål.

Description

Vårt största rum. Välanpassat för en familj på 4-5 personer är rummet försett med en dubbelsäng samt en avskild ombonande sovalkov med två sängar. En sälskapshörna i rummet bjuder också till en trevlig samvaro. Oavsett om du reser med din familj eller på egen hand kan detta rummet erbjuda allt utrymme du kan tänkas behöva för en bekväm vistelse i Korpo.

pris

Sommarpris ~ 1/JUN – 31AUG

200 €/natt ( +25 €/extrabedd ) 

Vinterpris ~ 1/sep – 31/maj

150 €/natt ( +25 €/extrabedd )

Historien

Siska kallades av gårdsfolket “herrgårdsfröken”. Hon hade turen att vara verksam under den tiden traktorer tog över en stor del av hästarnas arbete. Siskas uppgifter blev lättare och enklare sysslor som till exempel att med släde, på vintern, dra hem ett hölass från ladan.

Klinga

Description

Vårt näst största rum är ett lämpligt alternativ för par som vill ha det lilla extra. Rymmligt och inrett i en harmonisk stil är detta rum också lämpligt för en längre vistelse. Det är även möjligt att i detta rum lägga in en extrasäng.

pris

Sommarpris ~ 1/JUN – 31AUG

160€/natt ( +25 €/extrabedd )

Vinterpris ~ 1/sep – 31/maj

130 €/natt ( +25 € / extrabedd )

Historien

Klinga var en duktig arbetshäst som föddes arbetade och dog på gården efter ett långt liv.

Sonja

Description

Sonja är ett ljust rum med grönskande träd utanför samt en glimt av kvällssolen om kvällarna. Rummet har två separata bäddar som också kan sättas ihop. Rummet är passande för vänner eller par som övernattar en eller ett par nätter på Korpo.

pris

Sommarpris ~ 1/JUN – 31AUG

130 €/natt

Vinterpris ~ 1/sep – 31/maj

90 €/natt

historien

Sonja var en mycket snäll och lugn ko och lätt att mjölka. Hon fanns på den tiden kor mjölkades för hand. Sonja blev den av korna som gårdens ungdomar fick träna på för att lära sig mjölka. Hon var en mycket sympatisk ko och fick ett långt och lyckligt liv på gården.

Sara

Description

Sara är ett ombonande rum beläget på hotellets framsida med solsken under dagen och en svalkande skugga under kvällen. Rummet har två separata sängar som också kan sättas ihop. Detta rum är passande för vänner eller par som önskar spendera en eller flera dagar på Korpo.

pris

Sommarpris ~ 1/JUN – 31AUG

130 €/natt

vinterpris ~ 1/SEP – 31/maj

90 €/natt

historien

Sara var ingen snäll ko, utan bångstyrig och svårmjölkad. Men hon hade fördelen att vara en ko som mjölkade bra. Sådana egenskaper belönades också med ett långt liv.

Pepsan

Description

Pepsan är ett ljust rum på hotellets solsida med utsikt över trädgården. Med en dubbelsäng är det ett bra val för par som vill spendera en eller flera nätter på Korpo.

pris

Sommarpris ~  1/JUN – 31/AUG

130 €/natt

vinterpris~ 1/SEP – 31/maj

90 €/natt

historien

Pepsan var farmors favorit när farmor var ung. Hon brukade stå vid grinden och vänta när farmor kom hem från skolan. Hon visste att hon skulle få sig en godbit och få gosa lite.

Pärlan

Description

Pärlan är ett jordnära och ombonande rum med kvällssol Rummet har en dubbelsäng och lämpar sig för par som önskar spendera en eller flera nätter på Korpo.

pris

sommarpris ~  1/JUN – 31/AUG

130 €/natt

vinterpris ~ 1/SEP – 31/maj

90 €/natt

historien

Pärlan var en produktiv mjölkko och rätt så snäll också, men hon var en rymmare. Det fanns ingen hage som kunde hålla henne instängd, hon hittade alltid ett sätt att ta sig ut. Till slut gick det inte att ha kvar henne på gården.

Gör din reservation